In Uncategorized

Feiring av suksess og fremragende prestasjoner: Reiselivsbransjens beste ble hedret på HSMAI Awards Norway 2023

(Alle foto: Fotograf Heidi Dokter)

HSMAI Awards Norway’s prisfest gikk av stabelen tirsdag 12. mars på Thon Hotel Storo, og var en kveld viet til å hedre og anerkjenne en rekke fremragende prestasjoner i hotell-, event- og reiselivsbransjen.

Hele 14 priser ble delt ut, alle til stående applaus fra de over 200 deltakerne på festmiddagen, og stemningen fra start til slutt var så gøyal at selv prisutdelerne danset seg opp på scenen for å levere ut de mange prisene.

De ulike prisene var delt inn i 3 ulike kategorier. De personlige prisene, som bestod av Årets Unge Talent, Årets Unge Leder, og Årets Hotelier. Markedsføringsprisene, som bestod av Årets Reklamefilm, Årets Kampanje – Hotell, Årets Kampanje – transport, Åpen Klasse – Godt Tenkt!, Årets Bærekraftspris og Årets Reiselivsmarkedsfører. I Eventklassen ble det delt ut priser til Årets Beste Event + IMC, Årets Beste Konferanse, Årets eventreise og Årets Eventbyrå. Det ble i tillegg delt ut HSMAI’s Ærespris.

I noen kategorier ble det i tillegg til en gullvinner, også gitt hederlig omtale til arbeider, tiltak eller innsats som utmerket seg helt oppe i toppskiktet av de innleverte bidragene.

Her er alle vinnerne av HSMAI Awards Norway 2023:

Årets Unge Talent i Hotell, Restaurant og Reiseliv 2023:

Reidar R. Rosales Johansen

Vin direktør hos Park Hotel Vossevangen

Juryens begrunnelse:

Årets Unge Talent har, til tross for sine unge alder, rukket å bli en kapasitet på sitt område. Med sin dyptpløyende kompetanse innen et enormt fagfelt, evne til å holde seg oppdatert om trender og nyheter, og alltid prioritere kvalitet over kvantitet, har vinneren bidratt sterkt til å ta vare på og videreutvikle verdiene i bedriften. Hotellet er hvert år blant verdens beste, ikke minst på grunn av vinnerens innsats.

Han forvalter en av Nord-Europas største vinkjellere med over 44.000 flasker og en markedsverdi på over 50 millioner kroner. Han lar også, med glede, gjester og medarbeidere få del i den kompetanse og fascinasjon han har for vinens verden. Den omfangsrike vinkjelleren vinneren har vært med på å utvikle, har gjort hotellet viden kjent og trekker et stort antall gjester til Voss

Årets Unge Leder i Hotell, Restaurant og Reiseliv 2023:

 Svetlana Stock

Hotelldirektør hos Thon Hotel Alta

Juryens begrunnelse:

Årets Unge Leder i Hotell, Restaurant og Reiseliv har bred bransjeerfaring og har i sin lederrolle vist stor handlingskraft og kommersiell teft. Vinneren har en genuin interesse for mennesker, noe som har bidratt til stabilitet og utvikling blant medarbeiderne. Store utfordringer i markedet har gjort det nødvendig å intensivere markedsføringen mot nye kundegrupper. Dette har blitt en suksess og ført til sterk forbedring av resultatene. Vinneren har fått anerkjennelse for aktivt arbeid for mangfold og inkludering i arbeidslivet. Hun har også tatt en viktig rolle med å bygge broer på tvers innen reiselivet, næringslivet ellers, kulturen og idretten.

Årets Hotelier 2023:

Ida Kristine Jakobsen

Hotelldirektør, Clarion Hotel the Edge

Juryens begrunnelse:

Årets Hotelier er en person som har jobbet målbevisst for å gå til topps i bransjen. Allerede fra de første steg inn i hotellbransjen, sto det klart at det var i denne magiske bransjen årets vinner ville jobbe. I tillegg til å oppnå gode økonomiske resultater, jobbes det også på flere andre plan, blant annet med å bygge opp under medarbeidere som vil utvikle seg og å gjøre en innsats ut over bransjen. Årets Hotelier er også en engasjert og profilert talsperson for bransjen, gjennom tillitsverv i viktige nærings-og bransjeorganisasjoner. Årets Hotelier har allerede i noen år hatt drømmejobben, som leder for et team på over 200 medarbeidere fra over 30 forskjellige nasjoner, i en by der hotellbransjen fortsatt er i sterk utvikling.

Gull i Årets Beste Event + IMC:

JCP

Juryens begrunnelse:

Med en utsøkt kombinasjon av kreativitet og innovasjon for å møte bransjeutfordringer, har årets vinner klart å skape et event som går langt utover vanlige standarder. Med en gjennomtenkt og kreativ strategi for å bygge opp til eventet fokuserte kandidaten på både kommunikasjon i digitale flater, direkte møter og en spennende utfordring for deltakerne før selve eventet ble gjennomført. Innsatsen resulterte i mer en dobbelt så høy deltakelse på gitte utfordring enn det satte mål, betydelig økt kjennskap til kundens merkevare og en økning av søkertall for Internships & Graduate Programs med nesten 120%. Vinner av Årets beste event + IMC er JCP for kunde Kongsberg med eventet “Your Extreme”.

Hederlig omtale:

I denne kategorien ble det også gitt hederlig omtale til Scandic Norge for Scandic 60 Years Celebration

Gull i Årets Reklamefilm:

Flytoget

Juryens begrunnelse:

Kandidaten har gjort en god jobb med å bruke dette formatet både som en merkevarebyggende kampanje og som en måte å forsterke det positive inntrykket kundene har av merkevaren. Filmen ble også en viktig bidragsyter til å skape intern stolthet. Årets vinnerfilm spiller på velkjente prosedyrer i reiselivsbransjen og klarer på en sømløs måte å knytte produktet til de forventningene og de gode følelsene man ofte har når man skal ut å reise. Årets Reklamefilm er Flytoget med filmen “Fly Lavt”

Gull i Årets Beste Konferanse:

Kite Kommunikasjon og event

Juryens begrunnelse:

Kandidaten har på en spennende måte vist at det å tenke større og utenfor boksen i forhold til konseptet Konferanse kan føre til verdifulle effekter. Gjennom en helhetlig strategi, fra å bygge opp forventning hos deltakeren, til lansering og gjennomføring, har kandidaten klart å oppnå et stort engasjement og styrket merkevaren til kunden både eksternt og internt. Gjennom tiltaket har drømmer blitt oppfylt og grenser blitt sprengt. Vinner av Årets beste konferanse er Kite Kommunikations for kunde Bouvet med konferansen “Bouvet Bucket List”

Gull i Åpen Klasse – Godt Tenkt!:

Thon Hotels

Juryens begrunnelse:

Kandidaten har vist stort mot og kreativitet med dette tiltaket gjennom å bryte velkjente kjøpsmønster. I en periode med stor konkurranse om oppmerksomheten, mye mediestøy og høye mediepriser tok kandidaten strategiske grep for å komme konkurrentene i forkjøpet og få mer ut av mediebudsjettet. Kampanjen førte til at serveren brøt sammen på lanseringsdagen på grunn av en eksplosiv interesse og økning i trafikk, og kandidaten slo sin egen omsetningsrekord med 25%. Vinner i Årets åpen klasse – Godt tenkt er Thon Hotels med kampanjen “Fargerik Fredag”.

Hederlig omtale:

I denne kategorien ble det også gitt hederlig omtale til Strawberry for Strawberry Tour

Gull i Årets Kampanje – Hotell:

Clarion Hotel The Hub

Juryens begrunnelse:

Kandidaten har virkelig truffet blink med denne kampanjen. I tillegg til å fremheve hotellet på en flott måte har den også bidratt til å sette byen på kartet, og formidle gode følelser i en viktig tid for gjestene. Med en miks av dekorative tiltak både innendørs og utendørs, kommunikasjon i digitale flater samt et spekter av aktiviteter har hotellet fremstått som et ypperlig alternativ for gjester som er på jakt etter den gode julestemningen. Vinner av Årets Kampanje – Hotell er Clarion Hotel The Hub med kampanjen “Christmas at the Hub”

Gull i Årets Eventreise:

JCP Travel

Juryens begrunnelse:

Gjennom fokus på samvær, inkludering og teambuilding har kandidaten vist at man ikke trenger å reise langt for å oppnå ønskede resultater. Kandidaten har funnet spennende og kreative løsninger med fokus på klima og miljø, og har satset på kortreiste destinasjoner som kunne inkludere alle, og samtidig gi minneverdige og berikende opplevelser. Det inkluderende og sosiale aspektet har hatt stor betydning for valg av aktiviteter under reisene, med lagkonkurranser som inkluderte fysisk aktivitet som har blitt bedømt på kreativitet istedenfor på tid og ferdighet. Vinner av årets eventreise er JCP Travel for kunde Metier med konseptet “Borte bra, men nære hjemme best”.

Gull i Årets Bærekraftspris:

Thon Hotels

Juryens begrunnelse:

Det er lett å se at denne kandidaten jobber strukturert og målrettet med bærekraft, og at de har orden i sysakene. Her er det en god struktur for innrapportering av data, noe som er ekstremt viktig for langvarig bærekraftsuksess. Kandidaten jobber aktiv med egen verdikjede for å sikre gode arbeidsforhold og foretar også en årlig gjennomgang på leverandører.
Kandidaten har også objektiv og kvantifisert rapportering med kvalitative refleksjoner i forhold til mangfold og inkludering. På energieffektivisering har de både gode systemer og målinger, og målsetninger for biologisk mangfold er på plass på konsernnivå. Juryen er totalt sett veldig imponert med bærekraftsarbeidet, både på konsernnivå og på hotellnivå. Årets Bærekraftspris går til Thon Hotels.

Hederlig omtale:

I denne kategorien ble det også gitt hederlig omtale til Clarion Hotel The Hub og Farris Bad

   

Gull i Årets Kampanje – Transport:

Flytoget

Juryens begrunnelse:

Kandidaten har benyttet målrettede tiltak for å treffe en ny målgruppe på deres egne premisser gjennom denne kampanjen, og har gjennom et spennende samarbeid klart å forene to samarbeidende merkevarer. Kandidaten benyttet kun sosiale kanaler for å nå ut til målgruppen, og kampanjen skapte stort engasjement og førte til masse brukergenerert innhold fra opplevelsen som styrket begge de involverte merkevarene. Kampanjen bidro til at kandidaten fikk en “kulere” fremtoning overfor målgruppen. Vinner av årets kampanje – Transport er Flytoget for kampanjen “Norges Raskeste Konsert”.

HSMAI’s Ærespris:

Morten Thorvaldsen

Juryens begrunnelse:

HSMAI har i år valgt å dele ut æresprisen. Denne prisen henger svært høyt og deles kun ut når det er en verdig vinner. Av tidligere vinnere kan vi nevne H.M. Dronning Sonja, Jan E. Rivelsrud, grunnleggeren av Rica Hotels, Bjørn Kjos, tidligere toppsjef og grunnlegger av Norwegian og Knut Meiner i Komon-Stageway.

Reiseliv er en av Norges viktigste næringer, og en næring som får alt for lite oppmerksomhet. Det er derfor viktig at vi har personer som fronter næringen, som tør å ta på seg utfordrende oppgaver og som alltid stiller opp for reiselivet. Prisen i år går til en nestor som har lang fartstid i næringen. En som har satt tydelige spor etter seg og som har vært med på å bygge opp en av de mest sentrale og viktigste norskeide reiselivsbedriftene.

Årets Ærespris går til en med ståpåvilje, engasjement, og som vet å samarbeide. Han, ja det er en mann, ser alltid sine medarbeidere, gjester og samarbeidspartnere. Han har et brennende hjerte, og han tar ansvar for at andre også skal få støtte og oppmerksomhet når det trengs. Det er vi pliktige til, sier han.

Prisvinneren har et betydelig kontaktnett, både innad i næringen og i det politiske miljøet. Og han bruker kontaktnettet. Folk kommer ikke automatisk til deg, sier han. Du må vise interesse og at du har lyst til å gjøre noe.

Det å ikke gi opp er viktig for ham, noe han viste etter at han var utsatt for en bilulykke som fikk alvorlige konsekvenser for hans egen helse. Men som han etter en god samtale med arbeidsgiveren på sykesenga, har håndtert over all forventning. Her betydde også støtten fra familien mye, noe den alltid har gjort for prisvinneren. Familien er viktig for ham.
Vi snakker her om en av reiselivet mest lojale, en som har tjent sin eier og sjef i flere tiår og hvor de sammen kan vise til at de virkelig har fått til noe.

Prisvinneren har gjennom sitt virke i reiselivet fått et brennende hjerte for mange steder i landet vårt, men Finnmark og Kautokeino betyr noe helt spesielt. Kanskje derfor fikk han sin egen joik for kort tid siden. Den største utmerkelsen han kunne få fra sine samiske venner i Kautokeino.

Prisvinneren er fra Romerike, han har jakt og fiske som en kjær hobby, han har i en årrekke vært visepresident i NHO Reiseliv, han er visepresident i HOTREC, den europeiske hotellorganisasjonen og han er medlem i HOTRECs executive committee, han sitter i kommunestyret og har en rekke andre verv. Han er den som først blir spurt om å stille opp, og han sier aldri nei. Han er en av HSMAI fremste støttespillere og har vært helt sentral i HSMAI kåring av unge ledere fra begynnelsen av.

Prisvinneren har en lang karriere bak seg, fra lakei på Slottet under Kong Olav til konserndirektør hos Olav Thon. Årets Ærespris går til konserndirektør og leder av Thon Hotels, Morten Thorvaldsen. HSMAI gratulerer!

Årets Eventbyrå:

JCP

Juryens begrunnelse:

Årets eventbyrå har levert inn bidrag som viser solid gjennomføring og resultatoppnåelse, kombinert med kreativitet og innovasjon i løsningene de har utviklet for sine kunder. De har funnet nye måter å lage spennende og inkluderende eventer på, og har bidratt til å inspirere både kundene og bransjen til å tenke utenfor boksen. Årets eventbyrå er JCP!

Årets Reiselivsmarkedsfører:

Thon Hotels

Juryens begrunnelse:

Årets reiselivsmarkedsfører går til en aktør som har vist både stor grad av kreativitet og en solid forankring og gjennomføringsevne. Aktøren har gjennom de innsendte bidragene vist at det nytter med langsiktig, strategisk tenkning og at det kan lønne seg å tørre å gå sine egne veier og utfordre etablerte kjøpsmønster. Årets Reiselivsmarkedsfører er Thon Hotels.

Contact Us

Send us an email for any queries you have about HSMAI Europe and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search