In Uncategorized

Stolte og glade vinnere!!

Endelig kunne bransjen igjen hedre hotell, event og reiselivsbedriftene gjennom HSMAI Awards Norway, Reiselivets Oscar og Årets Unge Ledere og Årets Hotelier. Tirsdag kveld rullet HSMAI ut den røde løperen på Clarion Hotel Oslo og bransjen kunne feire seg selv. Etter 2 tøffe år ønsket HSMAI å løfte frem de som har evnet å omstille seg, gått nye veier og lykkes i annerledes-årene 2020 – 2021, og de unge fremadstormende lederne. Det ble gjort til gangs! Stemningen var magisk og virkelig til å ta å føle på. Det var stinn brakke og neste år må vi ha langt større lokale da det var lang venteliste.

Årets unge leder ble Robert Amundsen, Årets unge hotelier ble Hero Azeez og Årets hotelier ble Thomas Ødegård.

Den gjeveste prisen av bedriftsprisene, den overordnede Færda-prisen (vandrepris), gikk til Britannia Hotel som har utmerket seg på en rekke områder. Mest overraskende og ikke mindre gledelig var det at lille Skåbu Fjellhotell vant prisen som Årets Ledestjerne og gull for deres bærekraft initiativ sammen med SkiStar.

I tillegg til prisene som ble delt ut av juryen valgte HSMAI i år å dele ut en Ærespris og en Kundepris . Æresprisen henger høyt og deles kun ut når det er en verdig vinner. Æresprisen gikk til Knut Meiner eier i Komon-Stageway. Årets Kundeinnovatør ble Nina Dalen Skaara i DNB.

Se alle vinnerne og juryens uttalelser under:

FÆRDA prisen 2021 til Britannia Hotel

Vinneren av årets Færda Pris (Best in Show) har virkelig utmerket seg innen reiselivs og opplevelsesnæringen også i pandemi året 2021.
Bedriften har utviklet kreative løsninger for å tilpasse seg de ulike begrensningen som ble satt av myndighetene gjennom året, men samtidig fokusert på kjernen i produktet som gjennomgående handler om kvalitet i alle ledd. Det at man har fokusert mer på pris og opplevelser enn å redusere priser i en vanskelig tid står det respekt av.

Vinneren har blant annet gjennomført vel 250 konserter med inntekter hvor det er solgt billetter for over 60 Mnok gjennom pandemien er i seg selv imponerende da vinneren ikke lever alene av konserter men tilby mat, overnatting og service opplevelser i verdensklasse. Vinneren har eiere og ledelse som virkelig setter pris på å kunne levere kvalitet i alle ledd og er foregangsbedrift for alle reiselivsbedrifter i Norge. Gratulerer til Britannia Hotel som vinneren av Færdaprisen 2021.

Årets Unge Leder i Reisebransjen 2021

Årets Unge Leder i Reisebransjen omtales som en kunnskapsrik motivator, som ser løsninger der mange andre ser problemer, og hele tiden er på jakt etter å utvikle virksomheten videre. En sterk kommersiell forståelse, solid teknisk kompetanse og evne til å sette kunden i fokus, er også noe som kjennetegner Årets Unge Leder.
Denne personen har en unik evne til å sette sammen og tolke tallmateriale, noe som har gjort vedkommende til en viktig ressurs, ikke bare for selskapet i Norge, men for hele konsernet. Innsatsen de to siste årene beskrives som eksepsjonell, en ung leder som har bevist sin styrke i en krevende tid.

Årets Unge Leder i Reisebransjen 2021 er Robert Amundsen, CRM Manager, Scandic Hotels AS

Årets Unge Hotelier 2021

Årets Unge Hotelier kan vise til gode resultater i et svært vanskelig marked. Ved å tenke nytt og kreativt har det vært mulig å finne nye inntektsmuligheter, som gjestene har satt stor pris på. Samtidig er driften effektivisert, uten at det er gått på bekostning av gjestenes eller medarbeidernes tilfredshet.
Årets Unge Hotelier visste raskt at hotellbransjen var riktig valg og har jobbet seg oppover med en energi som er blitt lagt merke til. Vedkommende arbeider også aktivt for å løfte sitt hotells merkevare, noe som vil bli enda mer tydelig i tiden som kommer.

Årets Unge Hotelier 2021 er Hero Azeez, General Manager, Nordic Hotels & Resorts, Hotel Christiania Teater

Årets Hotelier 2021

Årets Hotelier er en hotelldirektør som brenner for faget og som kan vise til sterke tall på bunnlinjen, gjennom mange år. Viktigheten av å hele tiden motivere medarbeiderne og jobbe sammen, for å oppnå høy gjestetilfredshet og gode resultater, står sterkt i ledelsesfilosofien til Årets Hotelier. Ikke minst i de to siste årene har dette vært av den største betydning.
Vedkommende beskrives som selve inkarnasjonen på en hotelldirektør, som er en tydelig skikkelse i bybildet og som også gjør stor innsats for å fremme byen som reiselivsdestinasjon.

Årets Hotelier 2021 er Thomas Ødegård, General Manager, Scandic Park Sandefjord

Jury HSMAI Årets Unge Ledere i Reiselivsbransjen og Årets Hotelier

 • Morten Thorvaldsen, Konserndirektør, Thon Hotels (juryleder)
 • Torgeir Silseth, Konsernsjef, Nordic Choice Hotels
 • Morten Malting, Food & Beverage Director, Scandic Hotels
 • Josefine Janson, Director Human Resources, Norway, Radisson Hotel Group
 • Lise Raanaas Haavind, Produktsjef, AS Pals
 • Hans Kristiansen, Redaktør, Reiseliv1

Årets Markedsinspirator

Gull: Destinasjon Trysil
Reiselivet har vært igjennom to tøffe år. Det blir derfor ekstra hyggelig å kunne hedre en reiselivsbedrift som har utmerket seg særskilt gjennom sitt markedsarbeid og vist evne til å snu seg rundt, inspirert og truffet godt i en krevende tid. Denne reiselivsaktøren har vist høy grad av omstillingsevne og har gjennom sitt markedskonsept ledet publikum fra sosial distansering til moro og lek. Dette har de gjort ved å hyre inn de virkelige ekspertene på lek og moro for å få økt fokus på lek som et folkehelsetiltak, posisjonere destinasjonen og gjennom dette øke bookingene. Noe de har oppnådd med gode marginer. Årets vinner i kategorien Årets markedsinspirator er Destinasjon Trysil. HSMAI gratulerer!

Hederlig Omtale
Det ble delt ut 3 hederlig omtaler i kategorien:

 • Classic Norway Hotels
 • Visit Plura/Plura Valley
 • Up Norway

Årets Ledestjerne

Gull: Skåbu Fjellhotell
Årets Ledestjerne skal være til inspirasjon for andre. Det gjør denne kandidaten til gangs. Gjennom en tøff tid som de fleste av oss kjenner konsekvensene av, har denne kandidaten stått i stormen, evnet å omstille seg, vist kreativitet, innovasjon, og pågangsmot. De har ikke bare holdt hjulene i gang, men evnet å skape mye nytt i tillegg. De har iverksatt mange nye tiltak og produkter under pandemien. Dette har gitt resultater på kort sikt, og som i tillegg vil vokse og vare i fremtiden. De er tvers igjennom bærekraftige med betydelige hensyn til miljø, lokal samfunnet, de ansatte, og av økonomisk verdi. Eventyret startet kanskje i 2008, tuftet på gamle tradisjoner, og som nå driftes med god snøballeffekt. Med nye og gode ideer og samarbeid inkluderer de mange til å ta del i sin vekst, som igjen skaper positive ringvirkninger og vekst for andre. Denne bedriften drives med stort hjerte.
Denne kandidaten har gjennom pandemien gått i bresjen og vist at «vi er her, vi gir ikke opp». Det er med stor glede at HSMAI deler ut prisen Årets Ledestjerne til – Skåbu Fjellhotell

Hederlig Omtale
Det ble delt ut 2 hederlige omtaler i kategorien:

 • Strand Hotel Fevik
 • Hunderfossen Eventyrpark

Beste Kundeopplevelse

Gull: Britannia Hotel
Beste Kundeopplevelse skal begeistre, gi gode minneverdig opplevelser og overgå kundens forventinger. Ingen liten oppgave! I en tid der gjestene har hatt strenge restriksjoner har kandidaten lykkes godt med å sette gjesten i fokus i alle sammenhenger.
Gjennom god innsikt og dokumentasjon viser kandidaten at de har svært høye krav til kundeservice, arbeider strukturert og grundig med opplæring og trening av medarbeidere samt at kundeopplevelser og konsepter utvikles og tilpasses de ulike behovene som dukker opp. Kandidaten byr på uforglemmelige minner gjennom deres unike fasiliteter, kulinariske opplevelser og kompetente ansatte, og er således et reisemål i seg selv.
Sitat fra en kunde: You have to stay her to experience it, I guarantee you will not get disappointed.
HSMAI mener at kandidaten har satt en ny standard for kundeopplevelser og det er med stor glede å overrekke prisen for Best Kundeopplevelse til Britannia Hotel.

Hederlig Omtale
Det ble delt ut 1 hederlig omtale i kategorien:

 • Kongeparken

Årets Eventinpirasjon

Gull: Gyro
Årets eventinpirasjon er et event der byrå og kunde sammen har hatt mot til å gå nye veier og evnet å snu en utfordrende Korona situasjon til en mulighet gjennom å ta i bruk nye verktøy, tenkt annerledes og laget et event til inspirasjon for andre.
Gullvinneren er i en særklasse når det gjelder å kvantifisere effekten av eventet. De utviklet digitale løsninger som engasjerte og involverte svært mange mennesker i inn og utland over lang tid. I tillegg jobbet vinneren kreativt med å lage et stort og spektakulært fysisk event i Oslo, midt under de strengeste Korona restriksjoner, som samtidig kunne oppleves digitalt av fans over hele verden.
Mot til å tenke stort, involvering av grafittikunstnere, mystiske budskap til kundens fans, et spektakulært show og strålende målbare resultater gjør at gullvinneren er GYRO.

Hederlig Omtale
Det ble delt ut 1 hederlig omtale i kategorien:

 • Munchmuseet

Årets Interne Rollemodell

Gull: Britannia Hotel
Årets Interne rollemodell går til en bransjeaktør som har gjort ekstraordinære tiltak for å ta vare på sine ansatte og har klart å bygge samhold og stolthet i en vanskelig tid. Rollemodellen har vist en hardtarbeidende, åpen, dynamisk og offensiv navigering i pandemiens uforutsette landskap, og har også vist effekten av å alltid sørge for å være i en positiv spiral som gjør selv kompliserte oppgaver enklere. Her har man genialt utnyttet momentum og spilt på alle strenger samtidig. Bedriften har skapt et internasjonalt ikon produkt i krisetid, gått i bresjen og tatt sin oppgave som rollemodell for en hardt rammet bransje på alvor. Det er med stor glede vi har kåret Britannia Hotel med Hotelldirektør Mikael Forselius i spissen som Årets Interne rollemodell.

Hederlig Omtale
Det ble delt ut 1 hederlig omtale i kategorien:

 • Scandic Hotels

Årets Bærekraft Initiativ

I denne kategorien ble det delt ut to gull. Disse ble delt ut av Michael Nowlis, Programme Director, Executive Leadership Programmes, CISL, University of Cambridge og HSMAI europeiske styreleder og forsker ved Høgskolen Innlandet Veronica Blumenthal.

Gull: SkiStar
Det å jobbe bærekraftig er en utfordring for oss alle, selv under normale omstendigheter. Det å ikke miste bærekraftsfokuset og til og med omstille organisasjonen i en mer bærekraftig retning midt under en verdensomspennende pandemi krever mot og kan ikke beskrive som noe annet enn beundringsverdig. Denne vinneren viser tydelig at de har løftet bærekraftsarbeidet opp et hakk gjennom å sette langsiktige mål, utvikle en tydelig og ambisiøs bærekraftstrategi, samt innføre konkrete tiltak som allerede har ført til betydelige reduksjoner i eget CO2 utslipp. Vinneren går dermed foran som et eksempel til etterfølgelse for resten av bransjen. Den første av kveldens gullvinnere i kategorien årets bærekraftsinitiativ er – SkiStar. HSMAI gratulerer!

Gull: Skåbu Fjellhotell
Årets andre vinner i bærekraftkategorien er et tydelig bevis på at man ikke trenger å være en stor aktør for å gi et viktig bidrag til arbeidet mot et mer bærekraftig norsk reiseliv. Denne aktøren har inkorporert bærekraftstankegangen som en del av den grunnleggende bedriftsfilosofien som gjennomsyrer alle deler av organisasjonen. Aktøren utmerker seg særskilt pga. deres positive bidrag til omgivelsenes rundt og fordi tar regenerativt reiseliv på alvor samtidig som de evner å jobbe med alle de tre dimensjonene av bærekraft. Her jobber man ikke bare med økonomisk og miljømessige bærekraft, men de tar også hensyn til den sosiale bærekraften gjennom å blant annet bygge fellesskapsånd og engasjere hele bygda til dugnad. HSMAI gratulerer kveldens andre vinner i kategorien årets bærekraftsinitiativ – Skåbu Fjellhotell!

Flyselskapet FLYR fikk en egen umerkelse

Juryen har valgt å gi en egen utmerkelse til en reiselivsaktør som har hatt mot til å starte opp i perioden hvor store deler av reise og opplevelses næringen i verden led under pandemiens «lock-down». Aktøren har også valgt å lansere et produkt- innhold som tenker annerledes og setter kundeopplevelsen med en smidig kundereise som ledestjerne i sin satsning. Aktøren har også til tross for en bra kundeopplevelse også kunne konkurrere med prisgunstige tilbud til kunden. Bedriften har et dyktig team med erfarne medarbeidere og ledere som bygger en ny og spennende reiselivsaktør i Norge. Juryen og HSMAI ønsker flyselskapet FLYR lykke til på reisen og fremtiden.

Ærespris til Knut Meiner fra Komon-Stageways!

HSMAI har i år valgt å dele ut en ærespris. Denne prisen henger høyt og deles kun ut når det er en verdig vinner. Prisen går til en nestor som har lang fartstid og som tar ansvar når det virkelig gjelder, enten det er for egen bransje, for andre bransjer eller for enkeltpersoner. Da Korona-pandemien inntraff for litt over 2 år siden, og Norge ble stengt ned engasjerte han seg for å sikre at de som leverer service og tjenester, og som over natta ikke lenger hadde oppdrag, både ansatte, frilansere og bedrifter skulle overleve krisen. Han har et stort kontaktnett, er inkluderende og dyktig til å samarbeide. Han jobber ikke kun for egen bransje, men også de som leverer tjenester til og som er nødvendige samarbeidspartnere med hans egen bransje eller bedrift. Det være seg tjenester innen kultur og scene, møte- og konferansefasiliteter, overnatting, transport, aktiviteter og opplevelser.

Årets ærespris går til en person som har ståpåvilje, engasjement, og som vet å samarbeide med andre sentrale personer og dele æren med disse. Han får de møtene han vil ha, enten det er med statsminister, statsråder, stortingsrepresentanter, kommunetopper, embetsverk, helsemyndigheter eller sentrale aktører i næringslivet. Han er ikke redd for å si ifra, og stiller opp for de som trenger det enten ved å ta initiativ til støttegruppe for Clas Brede Bråthen med 54.000 medlemmer eller når han ser annen urett i samfunnet.

Prisvinneren er Oslo-gutt som studerte pøbelstreker ved Kjelsås skole og gikk på Sandaker videregående før han ble journalist i Se og Hør, VG og sjefredaktør i Radio 1 Oslo. Han har bygd opp Komon-Stageway AS til ett av landets ledende eventbyråer, hvor han i dag er arbeidende styreleder. I tillegg er han en svært habil fotograf, hvor han nå holder på med et bokprosjekt med bilder av alle Oslos gater. Han har vært låtskriver og står bak flere av Jahn Teigens klassikere som Optimist og Glasnost, han løper maraton og har spilt fotball på Skeid.

Årets ærespris går til Knut Meiner for hans utrettelige arbeid for eventbransjen, reiseliv og kulturnæringene, og for hans innsats under Korona-pandemien. HSMAI gratulerer!

Årets Kundeinnovatør

Årets Kundeinnovatør er en personlig pris som nomineres av bransjen og innkjøpere av reiselivstjenester. Prisen går til en innkjøper som er en rollemodell for andre, som har utmerket seg spesielt i denne tiden i form av ansvar, evne til å omstille seg og tenke nytt og annerledes i kjøpsprosessen, har bidratt til en reisepolicy til etterfølgelse for andre eller på annet vis har utmerket seg.

Årets Kundeinnovatør har et stort engasjement for reiseliv generelt og NBTA (Norwegian business travellers association) og HSMAI spesielt.  Hun har gjennom en årrekke opparbeidet kompetanse og innsikt som er helt unik for innkjøpere av reiselivstjenester. Hun har utarbeidet en tydelig reisepolicy for sin bedrift både nasjonalt og internasjonalt. Som mentor for mange deler hun med glede sin kunnskap, prøver gjerne nye løsninger, er nysgjerrig og utfordrer gjerne reisebransjens leverandører til innovasjon. Vinneren er Nina Dalen Skaara fra DNB.

Jury HSMAI Awards Norway 2021

 • Morten Torp, Partner 2469 Reiselivsutvikling AS (Juryleder)
 • Caroline Laurhammar, Lodge Mananger Sorrisniva
 • Terje Olsen, CEO / Partner, Broadstone Network
 • Trude Pettersen, Daglig leder Artic Norway,
 • Veronica Blumenthal, Forsker Høgskolen Innlandet,
 • Gitte Skillbred, Kommunikasjons- og markedsdirektør Munch Museet
 • Per Arne Tuftin, Direktør Norsk Reiseliv,
 • Bente Bratland Holm, Tidl. Reiselivsdirektør Visit Norway
 • Kai Holmberg, Head of Strategy Unfold/CEO NOA
 • Trude Arnesen, Avdelingsleder Kommunikasjon og formidling Stiftelsen Lillehammer Museum
 • Linda M. Ramberg, Forretningsutvikler Reiseliv, Fossekall AS

Kontakt Marius Flåskjer, postbox@hsmai.eu for evt. spørsmål og bilder.

More about HSMAI Region Europe

HSMAI – Hospitality Sales and Marketing Association International – is a global organization founded in the US in 1927. HSMAI Region Europe is the European arm of the organisation. HSMAI Europe aims to be a key influencer, pioneer and the go-to industry resource for professional development, commercial strategies and sustainability in the hospitality, travel and tourism industry.

Toppfoto: Camilla Bergan

Contact Us

Send us an email for any queries you have about HSMAI Europe and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search