In Uncategorized

Prisdryss over reiselivs- og eventbransjen

I tradisjon tro åpnet reiselivsåret 2023 med HSMAI Møte- og Eventbørsen, etterfulgt av den store prisfesten, reiselivets Oscarutdeling, på Radisson Blu Plaza Hotel. Rundt 300 medarbeidere fra alle deler av reise- og eventbransjen var tirsdag kveld samlet i den flotte Sonja Henie-salen, for å hylle dyktige kollegaer.

Å motivere, inspirere og takke mange av de dyktige talentene og andre ledere som kan vise til eksepsjonelle resultater i denne bransjen er svært viktig og det gjør gjennom HSMAI Awards, sier Ingunn Hofseth, President & CEO for HSMAI i Europa.

Flytoget godt for seg av gull og fikk også den høythengende Ferdaprisen. Årets Bærekraftspris ble delt mellom Thon Hotel Lofoten/Thon Hotel Svolvær og Hurtigruten Norge. Denne gang ble også Årets Merkevarebygger kåret. Dette er en pris som henger svært høyt og deles ikke ut hvert år. Den går til en person eller bedrift som har utmerket seg med å bygge en eller flere merkevarer utenom det vanlige. Prisen gikk til Siri Løining, som nå sist har hatt ansvar for merkevarebyggingen av Sommerro.

Se alle vinnerne og juryens uttalelser under:

Årets Reiselivsmarkedsfører – Ferdaprisen

«Denne prestisjetunge prisen gis av juryen til den klassevinneren som utmerker seg spesielt i én eller flere kategorier. Vinneren av Ferdaprisen må befinne seg på et høyt profesjonelt nivå, og ha markedsføring solid forankret i bedriftens filosofi. Det er ikke antall gull i de ulike kategoriene som nødvendigvis kvalifiserer for denne prisen, men juryens samlede vurdering av kandidatens strategiske og gjennomførte satsing på kvalitativ markedsføring, der innsatsfaktorer, som modighet, langsiktighet, gjennomtenkt budskap og høy kreativ verdi, har skapt et resultat juryen vil premiere.
Årets vinner har gjennom flere år, også i 2022 utmerket seg ved strategisk og solid markedsføring. Markedsaktivitetene skaper god oppmerksomhet og vi blir aldri lei av nye kampanjer fra dette selskapet. Vinneren evner å benytte såvel nye som tradisjonelle kanaler, de har skapt en merkevare med høy tiltro, de setter tydelige mål for aktivitetene og leverer på disse.»

Årets reiselivsmarkedsfører i 2022 – Ferdaprisen går til Flytoget.

Årets Beste event + IMC

«Prisen for årets beste event + IMC går til en aktør som evner å demonstrere bruk av event som sin hovedstrategi, og som en del av en integrert markedskommunikasjon. Vinneren la dette til grunn da de ga tilbud på et arrangement til en av sine kunder. Målsetting med arrangementet var å ha det fint sammen, skape stolthet for selskapet og utfordre kundens ansatte. Det var et ønske om å redusere klimaavtrykket og samtidig øke bevisstheten hos deltakerne på arrangementet rundt egen mulighet til å bidra til endring. Vinneren har klart å kombinere dette på en utmerket måte, målsettingene er oppnådd og vel så det.»

Gull: Gyro for BDO Stor Oslo på reise til Gøteborg.

Hederlige omtaler: Just Cruzin’ Production AS med TP2B 2022 og 6. sans event med Handelsbanken

Årets Reklamefilm

«Prisen for årets reklamefilm går til en aktør som har forstått verdien av tid. Gjennom mer enn to tiår har de utviklet en svært sterk merkevare, kjent for punktlighet. Samtidig har de jobbet med å bli bedre. De er innovative. Vinnerfilmen tar utgangspunkt i kundens behov for å spare tid og enklere løsninger når de reiser. Lansert midt under pandemien skulle en trodd dette var en umulig oppgave. Men vinneren klarte å oppnå høy kjennskap og oppmerksomhet, gjennom en reklamefilm som bygger på magi – og appellerer til barn og voksne. Vinneren har spart oss hele 725.000 minutter med kø foran innsjekkingsautomater på Gardermoen, ved å få kofferten til å fly allerede før Gardermoen, vinneren er Flytoget.»

Gull: Flytoget

Hederlig omtale: VisitOSLO

Årets Beste Konferanse

«Årets konferanse går til en aktør som gjennom mange år har sett verdien av å lage konsepter der ansatte kan samles for å lære av hverandre, oppleve noe sammen og bygge kultur. Etter to år med digitale samlinger, gikk vinneren ikke tilbake til kopimaskinen for å hente frem pre-pandemiprogrammet. For å skape en unik opplevelse ble konferansen tatt ut i bybildet og det ble laget et 5-dagers event. Innholdet i konferansen ble skapt av de ansatte. 200 ansatte bidro med forhåndsinnspilte foredrag på fem digitale scener, med avatarer av de ansatte. Finaledagen var det over 90 talere fra bedriften på scenen. Totalt var 12 steder og 21 scener tilsammen. Det betød også at flere fikk ta del i den økonomiske verdiskapingen, men det ga også de ansatte en unik mulighet til å bygge sin egen kursportefølje og også skape sin egen matopplevelse. Samarbeidspartnerne mener «The world is how we shape it».

Gull: JPC med Sopra Sterias Rubiks Pluss

Hederlige omtaler: Just Cruzin’ Production AS med TP2B 2022 og 6. sans event med Handelsbanken

Årets Sosiale Media – Kampanjer og aktiviteter

«Årets pris for Sosiale Media – kampanjer og aktiviteter går til en bransjeaktør som har våget å tenke og handle utradisjonelt i sin streben etter å øke bevisstheten rundt sitt eget produkt til en definert målgruppe. Aktøren tilpasset produktet sitt for å treffe målgruppen, men gikk betydelig lengre, hvor de utviklet flere SoMe kanaler sammen med målgruppen. De lot målgruppen utviklet innholdet i disse kanalene på egen hånd – men under merkevaren til en av de mest kjente bransjeaktørene i Norge. Denne aktiviteten resulterte ikke bare i mye større oppmerksomhet for bransjeaktøren selv, men stimulerte til at studenter kan få mer innsikt og motivasjon til å studere i utlandet. Studenter + reise = sant. Studentfluencer- av studenter -for studenter- med litt hjelp av Flytoget.»

Gull: Flytoget – og studentene

Hederlig omtale: Scandic Hotels

Årets Beste PR-Event

«Årets Beste PR Event 2022, et event-byrå utmerker seg i å bruke en nasjonal møteplass til å øke sin kundemasse og sitt omdømme, med å gjøre en glimrende jobb med gjennomføring for store eksisterende kunder, som igjen gir innsalg til nye kunder. Byrået har vært både kreative, målbevisste og ikke minst dristige i sin satsning. Resultatet av denne satsningen lot ikke vente på seg med fire ganger så mange nye kunder som planlagt. De nådde over 10.000 mennesker, som var mer enn dobbelt så mange enn planlagt med sine sendinger fra livestudios under den nasjonale-møteplassen og ikke minst de doblet sin forventede omsetning på den nasjonale møteplassen. Byrået melder også at de allerede er fullbooket på sine venues for 2023. Juryen syntes byrået virkelig har vist at det å gjennomføre med kvalitet gir gode resultater og flere kunder – selv uten annen markedsføring.»

Gull: Appetite for Production AS for innsatsen under Arendalsuka 2022

Årets – Åpen Klasse – Godt Tenkt!

«Kategorien åpen klasse omfavner arbeider, gode ideer og løsninger som ikke passer inn under de øvrige kategoriene. Her snakker vi om arbeider som har utmerket seg og er til inspirasjon for andre.
Årets vinner går til en bransjeaktør som virkelig har evnet å ta kundens behov på alvor. Aktøren er fremoverlent, innovativ og hele tiden på jakt etter nye løsninger, som øker verdien og opplevelsen for sine kunder. Det viser de til fulle gjennom dette arbeidet, hvor de har hatt mot til å tenke stort og tatt ansvar for kundens barrierer i kundereisen på en imponerende måte. Aktøren er en sterk merkevare i norsk reiseliv, og med dette har de styrket eget dna, som de kaller «beroligende effekt», og gjort reisen enda enklere, mer effektiv og behagelig for sine reisende. Ombord og i over 200 km/t kan de nemlig skrive ut sin bagasjelapp, eller Flytag, før de ankommer flyplassen – verdens første i sitt slag!»

Gull: Flytoget

Hederlig omtale: Scandic Hotels

Årets Beste Salgs- eller Promoevent

«Årets beste salgs- eller promoevent går til en bransjeaktører som har tenkt utenfor tradisjonelle rammer ved å koble merkevaren sammen med potensielle kjøpere på en innovativ, engasjerende og overraskende måte.
De har klart å engasjere potensielle kjøpere i god tid før, under og etter et event ved bruk av SoMe og flere mindre «gerilja event», som både overrasker kjøperne og skaper viral oppmerksomhet før selve hovedeventet.
60% av kjøperne ble mer positiv til merkevaren og uhjulpen merkevaregjenkjenning var på hele 62,4%! De har laget «life between the houses”.

Gull: JCP med Obos-eventet

Hederlig omtale: Appetite for Production AS – Arendalsuka 

Årets Beste Eventbyrå til JCP Event

«Denne prestisjetunge prisen gis av juryen til den klassevinneren som utmerker seg spesielt i én eller flere kategorier innen events. Vinneren må befinne seg på et høyt profesjonelt nivå, og ha solid fagkunnskap forankret i bedriftens filosofi. Det er ikke antall gull i de ulike kategoriene som nødvendigvis kvalifiserer for denne prisen, men juryens samlede vurdering av kandidatens strategiske og gjennomførte satsinger og arrangementer, der innsatsfaktorer, som modighet, langsiktighet, gjennomtenkt budskap og høy kreativ verdi, har skapt et resultat juryen vil premiere.
Årets vinner har utmerket seg ved å jobbe svært strategisk og de evner å gi gode resultater for sine kunder. De er kreative og har en solid kundeportefølje.»

Årets Merkevarebygger

«Årets merkevarebygger henger svært høyt og deles ikke ut hvert år. Prisen går til en person eller bedrift som har utmerket seg med å bygge en eller flere merkevarer utenom det vanlige. Dette er merkevarer som har fått bred oppmerksomhet og som er blitt meget godt mottatt, både blant kunder, i lokalsamfunnet, nasjonalt og internasjonalt. Merkevarene er blitt til noe alle snakker om. Vi røper vel ikke for mye når vi avslører at prisen går til en person som har jobbet med dette i mange år og som benytter sin fagkompetanse innen konsept- og merkevarebygging på en måte som gir svært gode resultater. Årets vinner kan sitt fag og går inn i en oppgave med tydelig målsetting om å skape noe utenom det vanlige. Hun er lojal mot det hun gjør, hun er kompromissløs og skiller seg ut fra de fleste andre ved å evne og sette ut i livet det gjesten vil ha. Med eiere, ledere og kollegaer som gir tillit, evner hun å oppnå store resultater. Hun jobber for det hun tror på, selger inn sine idéer og står på til hun får det som hun vil. Hun har innsikt, et solid internasjonalt nettverk og kan hotell veldig godt. Årets vinner har vært involvert i tre merkevarer de seneste årene, som alle har blitt suksess. Merkevarene har satt seg internasjonalt og blitt populære. De har fått stor internasjonal og nasjonal publisitet og anerkjennelse. Og de gir etter hvert gode resultater for eierne. Årets vinner evner å plukke riktige konsepter, hun er strategisk og evner å få med seg kollegaene på det hun tror på. Selv om prisen som Årets Merkevarebygger for 2022 går til en person, så har hun dyktige ledere og kollegaer som også skal ha sin del av æren.»

Årets Merkevarebygger går til Siri Løining for utvikling av merkevarene The Thief, Amerikalinjen og Sommerro.

Årets Bærekraftspris

Gull: Thon Hotel Lofoten, Thon Hotel Svolvær og Hurtigruten Norge

Blant bidragene til Årets Bærekraftspris var det flere som utmerket seg spesielt, det var VisitOSLO, Thon Hotel Lofoten og Thon Hotel Svolvær, Scandic Victoria Lillehammer, Gyro og Hurtigruten.

«Bidragene til Årets Bærekraftpris 2022, viser et stort engasjement i å tenke på de sporene vi etterlater oss ved å drifte i hotell og reiselivsnæringen her til lands. Bransjen vår påvirkes av både egen drift, gjestene våre og leverandører – det er ingen enkel oppgave å vite hva man skal sette i gang med og hva som fungerer. Det sier seg selv at man ikke kan gjøre alt, så det er bare å starte et sted og gjøre det man kan, der man kan.

Årets vinnere utmerker seg med å vise til innsats over lengre tid, konkrete målsetninger, mangfold av initiativ og fremtidig bærekraftig drift. Etter avstemningen var det to bedrifter som utmerket seg og som fikk samme poengsum.

Den første vinneren, har over lengre tid jobbet aktivt med å gjøre bedriften mer bærekraftig, og har vært knyttet til FNs Global Compact i snart 10 år, er sertifisert Miljøfyrtårn og medlem av Grønt Punkt. Deres tiltak er særdeles omstendelige og inkluderer bl.a. egen sjøvannpumpe, eget gartneri med kompost av matavfall, kortreist mat, fremming av lokale bedrifter, gratis treningsrom og lokale opplevelser for ansatte, og universell utforming av rom og fellesområder, for å nevne noen.»

Første gull i kategorien Årets Bærekraftspris går til Thon Hotel Lofoten og Thon Hotel Svolvær.

«Den andre vinneren har en noe annen type drift og deres primære målsetting har vært å redusere utslipp av CO2 og NOX. I denne forbindelse startet de et prosjekt Sea Zero som har som mål å drive en flåte med null utslipp, med første skip klart i 2030. Alle skipene bruker strøm fra land når de er i havn. Andre tiltak består i å bruke lokale leverandører, tilrettelegging av menyer med mindre fotavtrykk; siden 2019 har de redusert matavfall per gjest med utrolige 71% – fra 266 gram til 77 gram. Vi gleder oss til å se hvordan denne hjørnesteinen i norsk reiseliv fortsetter deres bærekraftige reise.»

Gull går også til Hurtigruten Norge.

Hederlig Omtale: Gyro!

Årets jury for HSMAI Markeds- og Eventprisene:

Aase Marthe Horrigmo, reiselivsdirektør, Innovasjon Norge

Morten Torp, partner, 2469 Reiselivsutvikling

Linda Merethe Ramberg, forretningsutvikler, Fossekall AS

Terje Olsen, CEO, Broadstone

Katrine Johanson, konsulent, D2O

Elisabeth Heyerdahl Refsum, reiselivskonsulent

Per-Arne Tuftin, Direktør, Norsk Reiseliv (juryleder)

Contact Us

Send us an email for any queries you have about HSMAI Europe and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search