In Uncategorized

Skal fylle Gamle Deichmanske med nytt liv

Møller Eiendom har ansatt Siri Løining som konsept- og utviklingssjef for sitt nye, store eiendomsprosjekt; Gamle Deichmanske. Løining kommer fra stillingen som merkevaredirektør for Sommerro, der hun har hatt ansvar for konseptutvikling, samarbeid og nabolagsstrategien. Nå vil hun gi nytt liv til enda en av byens gamle skatter, når Oslos gamle hovedbibliotek skal bli en ny storstue for mat-, foto- og kulturopplevelser.

Siri Løining, Konsept- og Utviklingssjef

Siri Løining, Konsept- og Utviklingssjef i Gamle Deichmanske

– Utvikling av Gamle Deichmanske er en drømmejobb! Etter fem år med Sommerro, har jeg virkelig sett verdien av å investere i bevaring og videreutvikling av gamle bygg. Møller Eiendom har store visjoner og et ekstremt dyktig og dedikert team som vil gi mye tilbake til byen. Jeg kan nesten ikke vente til å begynne på et nytt, viktig Oslo-prosjekt sammen dette laget, sier Siri Løining, konsept- og utviklingssjef i Gamle Deichmanske.

Gamle Deichmanske på Hammersborg i Oslo ble overtatt av Møller Eiendom i mars 2021. Etter kjøpet har Møller Eiendom holdt bygget åpent for arrangementer, konserter og fotokunstutstillinger mens man ar jobbet med planene for transformasjon av eiendommen. Siri Løining vil tiltre stillingen fra 1. februar 2023, og vil ta del i arbeidet med aktivering av bygget før det etter planen stenger for rehabilitering til sommeren. Gamle Deichmanske planlegges gjenåpnet med nytt innhold i 2027.

– Gamle Deichmanske er et stort og spennende eiendomsprosjekt. Det har vært veldig viktig for oss å finne en konsept- og utviklingssjef som forstår byggets arv og historie, og som klarer å løfte dette inn i prosjektet som en del av den konseptuelle overbyggingen. Vi skal skape en storstue for fotokunst og matopplevelser på Hammersborg og i Oslo, i internasjonalt format, sier Pål Bøe, markedsdirektør i Møller Eiendom, og fortsetter.

– Siri er den aller beste til å fylle et ikonisk bygg som Gamle Deichmanske med liv og innhold, og ikke minst etablere gode samarbeid med andre, spennende aktører i området. Med utbyggingen av det nye Regjeringskvartalet gjennomgår Hammersborg en total forandring, og vi gleder oss til å bidra til å skape nye opplevelser for alle som bor, jobber og besøker bydelen.

Siril Løining har over 30 års erfaring fra hotellbransjen, både fra ulike lederstillinger i Nordic Choice Hotels og fra drift og nyetableringer hvor konseptutvikling har spilt en viktig rolle. I tillegg til Sommerro, har hun vært med å skape Oslofavorittene The Thief og Amerikalinjen, og bidratt til posisjoneringen internasjonalt. I alle prosjektene har hun jobbet spesielt med lokalmarkedet og samarbeid med norske aktører.

– Gamle Deichmanske ligger i et område der det skal skje mye i tiden frem mot nytt regjeringskvartal. Det er spennende å jobbe med Møller Eiendom, som har lang tidshorisont og ambisjoner ut over egen tomtegrense. Jeg gleder meg til å invitere flere dyktige partnere inn i prosjektet, og forhåpentligvis skape noe som gir ringvirkninger ut over bygget selv, avslutter Løining.

Om Gamle Deichmanske

  1. Ligger på Hammersborg i Oslo, midt i utbyggingen av nytt Regjeringskvartal.
  2. Møller Eiendom kjøpte Gamle Deichmanske fra Oslo kommune i september 2020.
  3. Bygget er resultatet av en arkitektkonkurranse vunnet av arkitekt Nils Reiersen i 1921 og åpnet dørene for første gang i 1933.
  4. Gamle Deichmanske skal fylles med fotokunst, serveringssteder og attraktive møteplasser.
  5. Bygget har holdt åpent siden Møller Eiendom kjøpte det, og benyttes til arrangementer, konserter og fotoutstillinger. Bygget vil være åpent fram til byggearbeidene starter i midten av 2023.
  6. Planlagt åpning av nyoppusset bygg med nytt innhold er 2027.

Om Møller Eiendom

  1. Møller Eiendom er en ambisiøs og miljøbevisst eiendomsaktør, som bygger for neste generasjon.
  2. Eiendomsporteføljen er verdsatt til om lag 15 milliarder kroner innenfor ulike eiendomssegmenter. Selskapet står blant annet bak byutviklingsprosjektet Harbitz Torg på Skøyen og eier flere bygg i området rundt det nye Regjeringskvartalet.
  3. Med utgangspunkt i Harald Møllers personlige interesse har familien over tid utviklet et stort fotografiengasjement. Møllersamlingen består av rundt 1000 sort/hvitt- og fargefotografier.
  4. Ambisjonen for Møllersamlingen er å bidra til økt forståelse og kunnskap om foto som dokumentasjons- og kunstform. Et viktig aspekt er at den skal vises fram.

Toppfoto fra venstre: Pål Bøe, Markedsdirektør i Møller Eindom og Siri Løining, konsept- og utviklingssjef i Gamle Deichmanske.

Contact Us

Send us an email for any queries you have about HSMAI Europe and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search