In Uncategorized

Norsk finalist i VM i sjokolade

I dag, tirsdag 13. desember, kåres verdensmesteren i sjokolade. I en finale i Paris er verdens 8 beste sjokolatører samlet for å konkurrere om den gjeve prisen. Blant dem, Sommerros egen huskonditor, Jared Jiannlih Chuah.

Sammen med konditorpartner Aziz Muhammad, står han til daglig bak alt av kaker, desserter, sjokoladekreasjoner, konfekter og petit fours på Sommerros mange spisesteder.

Chuah har jobbet over 12 år i Norge, på blant annet Festningen og Ling Ling på Aker Brygge, før han ble en del av kjøkkenteamet på Sommerro. Han brenner for å skape små kunstverk, som får frem de naturlige smakene, der det søte ikke kun kommer fra sukker. På Sommerro har han sammen med Jonathan Howell jobbet med å utvikle søtsakene på To Søstres allerede sagnomsuste Afternoon Tea. Han står også bak små og store søte kunstverk på Kafé Lucy.

jared-jiannlih-chiah

Alle som har besøkt Sommerro i førjulstiden har lagt merke til den store sjokoladeskulpturen ved inngangen til Ekspedisjonshallen. Det er en tolkning av kunstnermuse og Per Krohgs første kone, Lucy Krohg. Selvsagt i 100% sjokolade.

Chuah er tidligere Nordisk mester i sjokolade, og ble nr. 1 i sjokolade i Valrhonas konditormesterskap i 2019. Nå er han en av 8 finalister i Valrhonas verdensmesterskap i sjokolade, som arrangeres i Paris.

Contact Us

Send us an email for any queries you have about HSMAI Europe and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search